facebook pixel
Iščete ali prodajate/oddajate nepremičnino? Vpišite tukaj

Kako opremiti stanovanje v stilu

13.03.2023

Zagotovo ste na socialnih medijih že večkrat gledali slike čudovitih interierjev, sami pa podobnega stila v svojem stanovanju nikakor niste mogli poustvariti. Ključ do dobrega dizajna je vzdrževanje konsistentnosti skozi celotno stanovanje, kar pa je lažje reči kot storiti. Dober design v vašem stanovanju ustvari enostaven pretok, kar pomeni da bodo vaši prostori veliko bolj funkcionalni. Kako lahko torej sami ustvarite želeni videz stanovanja? Naši nasveti vam bodo pomagali pri prenovi notranjosti vaše nepremičnine.

Splošen stil
#1 - Kako opremiti stanovanje v stilu
S pomočjo socialnih medijev in interneta že na začetku izberite uniformen stil, ki vam je všeč. Pogosti so na primer: rustikalen, retro, skandinavski, klasičen, minimalističen,.. in še bi lahko naštevali. Ko izberete stil, ki se bo kar najbolje ujemal z vami in vašim življenjskim stilom, se ga držite skozi celotno stanovanje. Če želite biti okolju prijazni in varčni, pa izberite takšnega, ki se bo kar najbolje ujemal z vašim že obstoječim pohištvom.
#2 - Kako opremiti stanovanje v stilu
Barvna shema

Pazljivo izberite barvno shemo. Če niste vešči notranjega dizajna izberite enostavno dostopne barve in materiale. Ne samo da obstaja za njih veliko več opcij pri kombiniranju, so tudi veliko bolj cenovno in količinsko dostopni. Uporabite lahko na primer tradicionalne belo sive tone ali priljubljeno kombinacijo bele barve z lesom. Kasneje lahko še vedno skozi stanovanje dodate male barvne poudarke   (npr. barvne blazine, luči in druge dekorativne elemente), kar bo vašemu dizajnu dodalo bolj osebno noto. V enem prostoru se držite največ dveh do treh barv, ni pa potrebno da so vsi prostori iste barve. Namesto tega izberite vsesplošno barvno shemo znotraj katere se vaše barve ujemajo.