facebook pixel
Iščete ali prodajate/oddajate nepremičnino? Vpišite tukaj

Podjetje, ki se ponaša s številkami

Prava agencija za nakup nepremičnine v Mariboru in okolici

V enem letu prodali za več kot 8,6 mio € nepremičnin in našli dom že tisočim strankam!

Si lahko predstavljate, da se v teh letih, ko ves čas poslušamo, kako je kriza prizadela nepremičninski sektor, podjetje uspešno razvija prav v tej dejavnosti. O katerem podjetju je govora? O podjetju Atrium nepremičnine d.o.o., ki je bilo ustanovljeno maja 2007 in je na polno pričelo delati v 2008, ko so že vsi opozarjali, kako promet z nepremičninami strmo pada, saj je bilo leta 2011 prodanih 11.000 stanovanj, v letu 2008 pa zgolj 6.700 (vir GURS: Poročilo o slovenskem trgu nepremičnin 2012). Nato smo s kakovostnim delom vsa leta večali promet in pridobivali zveste stranke. V teh letih nam je uspelo pomagati pri prodaji ali nakupu že več kot tisočim strankam. Danes lahko Atrium nepremičnine štejemo za eno izmed vodilnih agencij na podravskem območju - tako po doseženem prometu kot tudi po številu zaposlenih.

Kako nam to uspeva? Ena od ključnih prednosti je ta, da nismo poznali »zlatih« časov za prodajo nepremičnin in smo kot agencija že od začetka bili vajeni »kriznih« okoliščin. Zavedali smo se, da je stranka kralj, tako kupec kot prodajalec, za katerega smo hitro odzivni in prilagodljivi za oglede in nasvete, kako se lotiti nakupa, financiranja in pravne zaščite. Potrditev tega je tudi nagrada Gospodarskega Vestnika za odličnost v poslovanju z nepremičninami Q 2010 in nato še posebno priznanje Q 2011.

Ves čas smo se zavedali tudi pomena kakovostne predstavitve nepremičnin na spletu, zato je že od nekdaj naša spletna stran zelo pregledna in uporabniku prijazna. Že pred leti je postal običaj, da imamo ob predstavitvi stanovanja tloris in video predstavitev, saj s tem dobi stranka čim boljši občutek, ali je stanovanje tisto, ki ga išče in posledično izgublja čim manj časa s fizičnim ogledom neprimernih nepremičnin.

Praktično vsako leto tudi nadgradimo funkcionalnost spletne strani. Tako je spletna stran med uporabniki zelo priljubljena in je po podatkih portala obisk.net druga najbolj obiskana spletna stran med agencijami v Sloveniji. To pa pomeni, da imajo lastniki nepremičnin bistveno prednost, če jim pri trženju pomaga podjetje Atrium. Prav tako že vsa leta od ustanovitve oglašujemo na najbolj priljubljenih nepremičninskih portalih, s čimer je skoraj nemogoče, da bi potencialni kupec zgrešil nepremičnino, ki jo imamo v ponudbi. Seveda je bistven tudi osebni pristop zaposlenih do strank, čemur pripisujemo velik pomen. Naši nepremičninski posredniki se vsakodnevno srečujejo s potencialnimi kupci in ko spoznajo njihove potrebe, želje in zmožnosti, jim tudi priporočijo iz vse množice nepremičnin najprimernejšo ponudbo. In prav to kupci tudi najbolj cenijo. Prihranek časa, ki jim ga lahko zagotovi dober nepremičninski posrednik. Kajti, če prodajalec odda sicer brezplačen oglas na enega izmed nepremičninskih oglasnikov, postane le eden izmed 12.000 oglasov. S tem ima res malo možnosti, da bi prišel v doglednem času ta pravi interesent.

Vodstvo podjetja na rednih izobraževanjih vzgaja zavedanje zaposlenim, da je ključno, da strankam s korektnim svetovanjem pomagajo pri uresničitvi njihovih želja. Kar pomeni kot prvo poiskati primerno nepremičnino glede na njihove potrebe in finančne okvire, poskrbeti za njihovo pravno varnost ter po potrebi svetovati pri pridobivanju financiranja saj sodelujemo z več bankami (Banka KoperSparkasse d.d., ...). V veliki večini primerov je pri finančni konstrukciji ključno, da kupcu tudi pomagamo tudi pri prodaji obstoječe nepremičnine, iz katere se želijo preseliti.

Za namen zagotovitve pravne varnosti in to najboljše, smo se lani avgusta odločili za sodelovanje z najboljšo pravnico na nepremičninskem področju v Sloveniji.

Vse to so bistvene prednosti tudi za prodajalce nepremičnin, saj so v tem visoko usposobljeni strokovnjaki, ki čas nakupa oz. prodaje pomembno skrajšajo in olajšajo. Bistvena je tudi varnost same prodaje in nakupa, ki vam jo kot agencija zagotavljamo že po samem zakonu (ZNPosr). Seveda pa smo kot vodilna agencija in kot eni od prvih podpisnikov kodeksa dobrih poslovnih običajev, standard pravne varnosti postavili na bistveno višji nivo.

Vso to – znanje, izkušnje in principe podjetje uspešno uvaja v svojo drugo dejavnost, UPRAVLJANJE VEČSTANOVANJSKIH STAVB, kjer bo prav zanimivo videti naš razvoj.

Z navedenimi »mehkimi« prednostmi se lahko prav gotovo še kdo pohvali, zato pa je najbolje, da pogledamo konkretne številke. V letu 2013 je podjetje realiziralo 144 prodaj nepremičnin v skupni vrednosti 8.610.901 EUR, kar pomeni v razmerju glede na celotno število prodaj pomemben tržni delež. Podrobneje bo analiza predstavljena, ko bo letna analiza Geodetskega inštituta Slovenije zaključena ter bo predstavljena medijem.

Iz navedenih podatkov je kot na dlani dejstvo – če se odločate za prodajo nepremičnin je podjetje Atrium nepremičnine vsekakor pravi naslov, da vam pomagamo z ekipo strokovnjakov do vašega cilja v čim krajšem času.

Kje se nahajamo?

Uradne ure SEDEŽ DRUŽBE MARIBOR - Partizanska cesta 26, 2000 MARIBOR (tel. št. 02 600 18 00):

Kako do nas:

Ponedeljek - petek 8:00 - 16:00
Sobota, nedelja in praznik  zaprto
Opomba: od ponedeljka do petka je vsak dan na terenu tudi dežurni popoldanski posrednik, ki izvaja oglede do 19 ure.

 

Uradne ure NEPREMIČNINE LENART d.o.o., Jurovska cesta 1a,  (tel. št. 041 429 400):

Ponedeljek - petek 8:00 - 16:00
Sobota, nedelja in praznik  zaprto