Prodajate ali oddajate nepremičnino? Vpišite svoj oglas
Prodaja

Maribor, Pekel

Hiša419.4 m2
299.000 €

Osnovni podatki

 • Transakcija: Prodaja
 • Tip nepremičnine: Dvojček
 • Velikost: 419.4 m2
 • Zgrajeno: 1998
 • Adaptacija: 2018
 • Šifra: PH4647815MR

Opis objekta

Pozdravljeni,

Hiša dvojček v zelenem okolju, vseljiva in s stanovanji za investicijo   :-)

KJE:  Maribor, kraj Pekel, slabih 10 minut vožnje do centra mesta Maribor ter do vse potrebne infrastrukture

OBJEKTIVNI PODATKI:

Dvojček se nahaja v Mestni občini Maribor, v bližini dostopa do avtoceste, cca 3 min je potrebno do AC za Madžarsko, Avstrijo ali Maribor oziroma do Pesniškega rondoja. Do centra Maribora je z avtomobilom vožnje slabih 10 minut, enako velja do mesta Lenart. Ob lokalni cesti se nahaja avtobusno postajališče (Dragučova). Vrtec je oddaljen slabih 5 minut vožnje z avtomobilom v Pesnici in Pernici. Osnovna šola je v Pesnici, organiziran je tudi šolski avtobus. Trgovine, lekarna, gostilne, veterinar, nogometni klub in športne kapacitete ter igrala so v Pesnici ter prav tako  tudi v Pernici.

HIŠA JE SESTAVLJENA IZ KLETNIH PROSTOROV, PRITLIČJA, I. NADSTROPJA IN II. NADSTROPJA, GARAŽA

Pritlično stanovanje:

sestavljajo vhodni vetrolov, hodnik, soba za omare/obutev/rekvizite, wc, otroška soba, svetel glavni dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico (cca 40m²) ter stopniščem. V tem prostoru obstaja možnost priključitve kamina na že pripravljen dimnik iz nerjavečega jelka. Nadalje je delovni kotiček, ki povezuje glavni dnevni prostor in spalnico ter soba, ki služi kot shramba. Iz spalnice se pride v kopalnico z umivalnikom in tuš kabino, tukaj je tudi pralni stroj in ostalo. V stanovanju so ploščice na hodniku, wc-ju ter laminat v ostalih prostorih. Spalnica in kopalnica imata granitna tla. Strop je spuščen armstrong, višine 2,5m, v glavnem prostoru in spalnici sta nameščeni rekuperatorski enoti Lunos. Gretje poteka z IR ploščami, ki imajo sektorsko razdeljeno opcijo, ene ugasneš druge ne, pa tudi termostat in lahko po sektorjih individualno nastavljaš temperaturo.

Stanovanje je svetlo in omogoča pogled na bližnji gozd, ki obdaja ves kraj in hišo. Je v skupni izmeri cca 100m².

Nedokončan del hiše:

je v fazi, ki omogoča uveljavljenje lastnih idej in ureditev prostorov po lastnem okusu. Tla in strop so plošča ter stene rdeča opeka. Ni napeljav, so pa pripravljeni odtoki – kjer je mišljen wc (vgradni Geberit) ter kuhinja in kopalnica. Prostori v prvem nadstropju so zidani z opeko in okvirno pripravljeni medtem, ko se v drugem nadstropju notranje stene iz siporeksa še lažje prestavijo. Prav tako se glede na prostore lahko še vgradijo že kupljena strešna okna Velux.

Hodnik vodi v eno stanovanje v dveh nadstropjih (nadstropji povezani z že zgrajenimi stopnicami), drugo stanovanje v dveh nadstropjih (nadstropji še ne povezani, prostor za bodoče notranje stopnice). Sicer pa se lahko prostorsko napravi drugačen koncept in večje število bivalnih enot.

Prvo nadstropje – nedokončan del (cca 135m²)

levo od vhoda: prostori mišljeni kot hodnik, wc, kuhinja z jedilnico v velikosti 20 m² -tri stopničke od tukaj vodijo na balkonček cca 2 m². Osrednji prostor je velika dnevna soba cca 30m²,  tukaj je možen priključek za kamin – dimnik iz nerjavečega jekla. Ograjene stopnice, ki nas vodijo v drugo nadstropje.

desno od vhoda: prostori mišljeni kot hodnik, prostor ob hodniku, wc, kuhinja- tri stopnice od tu vodijo v velik in svetel dnevni prostor v izmeri meri cca 33m², od tu se dostopa na balkon cca 3m². Tudi tu je možen priklop kamina na dimnik iz nerjavečega jekla  (dimnika sta na obeh straneh stavbe). V plošči zgoraj je odprtina, pripravljena za stopnice v drugo nadstropje.

Drugo nadstropje – nedokončan del – mansarda (cca 135m²)

notranje stopnice, prostoren hodnik, kopalnica, soba cca 20m² z izhodom na balkon cca 2m², soba cca 21m², prostor cca 14m²,  wc, soba cca 15,5m², dodatna soba, kopalnica s hodnikom ter zadnja soba cca 20m²

SKUPAJ V IZMERI  skupaj cca 270m².

Fasada narejena leta 2013, nova streha – prenova leta 2018. Kritina tegola. Fasada je ometana in opleskana barve bež s kotnimi okrasi, izolacija – stiropor debeline 20cm in 10 cm.  Žlebovi na hiši so  kovinski nerjaveči in barvani na belo. Okna so znamke AJM in ostalih sorodnih znamk, plastična dvostekelna (obnova oken 2012). Na obeh straneh hiše v nedokončanem delu – v glavnih prostorih, je na zunanji strani iz nerjavečega jekla pripravljen in že nameščen dimnik za kamin, napravljen je tudi preboj. Za pritlično stanovanje manjka samo preboj skozi steno in priklop v kolikor se to želi. Po želji, se lahko v streho vgradijo velux strešna okna, ki so že kupljena in se prostori, glede na želeno postavitev prostorov  posvetlijo in so še bolj svetli. Priključki so mestni  vodovod, elektrika, telefon, internet, vgrajena je lastna biološko čistilna naprava. Hiša je ograjena z ograjo Kočevar.

V kraj Pekel se priseljujejo mlade družine. Pekel je del urbanega okolja MO Maribor, hkrati pa se naselje nahaja v objemu gozda; omogoča veliko gibanja v naravi, obstaja veliko poti po lokalnih hribih, tudi preko slemena do lovskega doma, do Košakov na drugo stran z razgledom na Pohorje, poti so v Vodole ect.  Nepremičnina nudi veliko zelenih razgledov, na gozd, na zelenje, na Pesniško dolino in Pesniški dvorec ect. 
Po izgradnji železniškega viadukta bo povezava s Pesnico in Mariborom še boljša, saj je v planu izgradnje kolesarske poti po starem tiru, tako DARS. Hiša ima sončno lego.

HIŠA SE  nahaja v slepi ulici, zato ni veliko prometa. Je ograjena in ima garaži in parkirne kapacitete. Hiša nudi možnost izgradnje več stanovanj, tudi do 4, saj je bila tako zasnovana, skupaj pa meri skoraj 420m²  s pogledom na gozd in Pesniški dvorec

NEPREMIČNINA JE ZELO PRIMERNA ZA INVESTICIJO !

Pomagamo vam urediti financiranje ali pa vam pomagamo pri prodaji vaše nepremičnine.

Lep pozdrav Marina.

  Vaš agent

  Osnovni podatki

  • Transakcija: Prodaja
  • Vrsta nepremičnine: Hiša
  • Tip nepremičnine: Dvojček
  • Velikost (bruto): 419.4 m2
  • Zgrajeno: 1998
  • Adaptacija: 2018

  Vaši podatki

  Vaši podatki

  Vaši podatki

  Primerljive ponudbe